Tennis in Langeveen

Dit najaar doe ik voor het eerst mee met de KNLTB herendubbel  50+ tenniscompetitie op zaterdag. Er zijn maar weinig deelnemende teams die meedoen met deze competitiesoort in de omgeving van Zwolle met als resultaat drie verre uitwedstrijden tegen clubs uit Nijeveen, Klazienaveen en Langeveen. Zaterdagmiddag 2 oktober komen we met ons vieren 25 minuten later dan gepland aan bij TV De Iemenslag in Langeveen, omdat onze chauffeur de Langeveenseweg had ingegeven als eindpunt ipv Iemenboersweg.

Gerrit, Willie, Bert en Fons ontvangen ons met koffie en cake. Op ons “kunnen we hier pinnen” wordt verbaasd gereageerd, maar niet geantwoord. “Lekkere cake, zelf gemaakt?” “Nee, de vrouw”. Het is iets na tweeën en we maken 4 dubbels voor de 2 kunstgrasbanen. De banen zijn volgens de website in 1990 aangelegd en zijn na ruim 30 jaar nodig toe aan vervanging. Naast één van de banen wordt met een hakselaar maïs geoogst, volgens Gerrit met 12 rijen tegelijk. Na de eerste set vertrekken de hakselaar en de trekkers met laadbakken. Ons team wint de wedstrijd met 3-1 en na afloop drinken we nog wat in het clubhuis “t Iemenschoer”.

Volgens Fons heeft de thuisclub 57 leden. “Vorig jaar hadden we 37, maar door corona hebben zich 20 nieuwe leden aangemeld”. Als ik met mijn bankpas de helft van de gezamenlijke rekening van € 50,00 (inclusief € 7,50 voor de borrelnootjes, pinda’s, blokjes kaas en droge worst)  wil betalen wordt ons gevraagd om in het dorp te pinnen. Gelukkig hebben twee  spelers van ons contant geld bij zich en hoeft onze chauffeur niet te navigeren naar Langeveen met het risico op een nog langere nazit in “t Iemenschoer”.

Eén gedachte over “Tennis in Langeveen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *