Scenario

Onlangs moest ik een paspoort aanvragen voor een vakantie in augustus naar Wales. Met mijn ID kaart kom ik na de Brexit Groot-Brittannië niet meer in en gelukkig kwam ik er ruim op tijd – eind juni – achter. Een afspraak maken met de gemeente voor het aanvragen van een paspoort is in enkele klikken gebeurd, maar de eerstvolgende lege plek valt in de vakantie. Te laat! Wat te doen?

Scenario 1 (Niet aanbevolen).

Boos worden en afgeven op de ambtenaren die toch al niets doen en een belastingbetalende inwoner van hun stad 5 (!)  weken laten wachten voor het maken van iets simpels als een paspoortafspraak. Je ongenoegen delen via Facebook, Twitter en Instagram. Vervelend filmpje maken op TikTok. De lokale Stentor bellen en klagen over de gemeente. De vakantieman van omroep MAX inschakelen. Dat zal ze leren!!

Scenario 2 (Mijn keuze).

Rustig blijven en nadenken. Op de site staat telefoonnummer 14-038 vermeld. Bellen en je situatie uitleggen aan een vriendelijke dame van de gemeente. “Ik snap wat u bedoelt, voor die gevallen houden we extra tijden vrij. Kunt u vanavond om 18:30 uur? Ja?, dan bevestig ik de afspraak per mail en nee er zijn geen extra kosten, dat geldt alleen voor echte spoedaanvragen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *