Premier Willie ontbindt OMT

We schakelen nu over naar Den Haag voor de ingelaste en vervoegde persconferentie van premier Willie.

“Landgenoten, aanwezige pers en Irma. Het is niet voor niets dat wij de persconferentie van vrijdag 26 november een dag eerder houden. Wij zitten nog steeds in een zorgcrisis en iedereen wil graag terug naar een samenleving die niet wordt gegijzeld door corona. Het kabinet heeft daarom besloten om vanaf vrijdag 26 november 06:00 uur de aanpak van het onvoorspelbare virus rigoureus anders aan te pakken.

  1. Het huidige OMT met voornamelijk medisch specialisten en kijkcijferkanonnen wordt ontbonden en vervangen door een team van vertegenwoordigers uit de jeugdzorg, onderwijs, GGZ, thuiszorg, GGD, sport en cultuur, verpleeghuiszorg en ziekenhuizen. Het team wordt aangestuurd door het RIVM en bijgestaan door twee virologen.
  1. Dit team wordt gehuisvest in de nabijheid van het kabinet en brengt direct en alleen verslag uit aan het kabinet. Media optredens zijn dus niet toegestaan.

Wij realiseren ons dat dit besluit iedereen overvalt. Maar na 21 maanden crisisaanpak  en ruim 80 miljard aan steunmaatregelen zijn wij terug bij af in een verdeelde samenleving.  Nog eens 21 maanden, ruim 80 miljard en meer polarisatie kunnen wij ons niet veroorloven. Dinsdag 30 november om 19:00 uur maakt het kabinet na overleg met het nieuwe OMT  in een persconferentie bekend hoe wij de zorgcrisis verder gaan aanpakken. Tot die dag gelden de maatregelen van 12 november jongstleden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *