PEC Zwolle Europese top kelderdivisie

Met slechts 5 punten en 7 goals (en 26 tegengoals) is PEC Zwolle (Eredivisie) Europese top in de Kelderdivisie. Greuther Fürth (Bundesliga) is de absolute nummer één van Europa met 1 punt en een doelsaldo van 11-39. Ook in Tsjechië (Czech Liga) is FK Teplice een geduchte concurrent voor de ploeg uit Zwolle met 5 punten en een doelsaldo van 13-35 net als het Roemeense  Academica Chinceni (Liga 1) met nog maar 4 punten en een doelsaldo van 12-39.

De ploeg uit Zwolle heeft in 14 duels 21 uur gevoetbald en 7 keer het net van de tegenstander gevonden. Dat is één keer per 3 uur! Ook Ural in de Russische competitie heeft moeite met scoren. Slechts 7 goals in 16 wedstrijden. De mannen van Ural hebben bijna 3 ½ uur nodig om een doelpunt te maken. Misschien een idee om na de Champions League, Europa League en de Conference League ook een Basement League te beginnen voor de losers van Europa.

Europese wedstrijden voor de mannen uit Zwolle tegen Newcastle (Eng), Salernitana (It), Saint Etienne (F), Beerschot (B) en het altijd lastige Ross County uit Schotland.

2 gedachten aan “PEC Zwolle Europese top kelderdivisie”

    1. Eind deze maand publiceert de sportredactie het tussenklassement. PEC staat Europees in het linker rijtje, ondanks het slechte resultaat van afgelopen vrijdag door het gelijke spel in de groene kathedraal tegen de Trots van het Noorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *