Mazzels

De NS en Arriva brachten ons zondag van Zwolle via Groningen naar Delfzijl, waar wij om iets voor 12:00 uur uitstapten. Onze fietsen hadden I. en ik gestald in de fietskelder onder het Zwolse Stationsplein. Na onze bezoeken aan twee dames van 90 plus uit de Havenstad namen wij plaats in de Arriva trein met vertrek 16:00 uur. I. zag een fietssleutel liggen op één van de tafeltjes en wilde de uitstappers achterna. Ik herkende direct mijn fietssleutel met Leger des Heils sleutelhanger die in één van de vakjes van mijn rugzak zat op de heenreis. Blijkbaar had ik de sleutel met hanger ongemerkt uit de rugzak gehengeld toen ik mijn oplaadsnoer uit hetzelfde vakje had gehaald en was het op de stoel naast mij gevallen. Tijdens één van de vier ritten na 12:00 uur met dezelfde trein heeft iemand de gevonden sleutel op het tafeltje gelegd.

Afgelopen woensdag had I. ook geboft toen haar linker contactlens een kleine opening vond in de stop van de wasbak. Toen we niets konden vinden in de losse onderdelen van de afvoerbuis werd de lens als verloren beschouwd. Bij een laatste inspectie vond ik de lens in het bovenste deel van de afvoer in een plukje haren.

 

Eén gedachte over “Mazzels”

  1. Kijk, dit zijn de verhalen waarvoor ik naar Zoesklöt kom! Mooi dat in het Noorden de wereld nog zo klein kan zijn dat je fietssleutel uren later nog steeds in de trein ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *