Marianne Timmer

Zaterdag treinden wij met Arriva van Groningen naar Delfzijl. Om 10:18 uur met de “Marianne Timmer”  vanaf spoor 1. ’s Middag gaan wij terug en zitten in een treinstel met de naam “Samuel van Houten”.  Op het station vallen mij de namen op van de Arriva stoptreinen naar Leeuwarden. “J.J. Nooitgedacht” en “Jelle Zijlstra”.

“Arriva heeft 43 nieuwe treinen aangeschaft. Elke trein krijgt een naam van een persoon die van significant belang is/of is geweest voor de provincies Groningen en Fryslân, danwel aldaar geboren is. Arriva schreef dit voorjaar een Namenwedstrijd uit. Er kwamen meer dan 1700 inzendingen binnen bij Arriva. De jury heeft uiteindelijk in 9 categorieën 43 namen gekozen waarnaar de treinen worden vernoemd”.

Op de lijst met namen zie ik bij sport Riemer en Annie (?) staan. Naar muzikant Jan de Roos (straatmuzikant uit de vorige eeuw) en politicus Hans Alders (typetje van Koot en Bie) zijn ook treinen vernoemd. Bij vervoer staan drie namen: Egbert Wagenborg, Abel Tasman en Willem Barentsz. Jakob Lommerts is niet vernoemd. Voor 18 nieuwe treinen worden geen persoonsnamen meer gebruikt. Arriva en de namencommissie hebben gekozen voor Het Wad, Noorderzon, De Drie Gezusters, d’Olle Grieze, Hongerige Wolf, Noar Hoes, Museumspoorlijn STAR, Westerwolde en Hangende Keukens. Het Peerd van Ome Loeks redde het niet.

Eén gedachte over “Marianne Timmer”

  1. Jakob Lommerts mag dan nog niet de namenlijst sieren, wie ik in de toekomst d’Olle Grieze ziet staan, zal zich toch af kunnen vragen of het hem niet via zijn bijnaam gelukt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *