Kinderkrant 1

In de nieuwe rubriek “Kinderkrant”  zal verslaggever Willie berichten uit het nieuws  begrijpelijk maken voor de jongste Zoesklöt volgers.

We gaan terug naar het jaar 2020. Corona, weet je het nog? Ineens hadden we in de gaten dat we veel te weinig mondkapjes hadden voor onze verpleeg- en zorgmedewerkers. Maar wij waren niet de enigen. Iedereen in de wereld was op zoek naar mondkapjes. En als iedereen vraagt en er is weinig dan wordt het duur, héél duur. Onze regering deed vreselijk haar best maar het lukte maar niet om goede en betaalbare mondkapjes te kopen.  Dat vonden wij in Nederland niet goed. Wij waren toch een rijk land en konden toch wel meer betalen dan al die arme landen! Bekende mensen op televisie en in de kranten vonden dat ook. Aan één van die bekende mensen hebben we toen maar honderd miljoen euro gegeven om voor Nederland mondkapjes in China te kopen. Wat waren we toen blij!

Het is nu twee jaar later en wij weten nu dat de bekende Nederlander 80 miljoen euro heeft betaald voor de mondkapjes en 20 miljoen euro in zijn eigen zakken heeft gestopt. Nu zijn we niet meer blij maar boos! Boos op de bekende Nederlander en op onze regering en ook een beetje boos op onszelf omdat wij zo stom waren om iemand 100 miljoen euro te geven om boodschappen te doen in China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *