CO2 neutrale volkstuin

De oogst van woensdag 9 november op de volkstuin: spruitjes, zoete aardappels, raapstelen, wortel, rode biet. Verder nog op de tuin: de laatste snijbiet, rucola én veldsla. Bij de buren is er volop andijvie, prei en boerenkool.

Dit seizoen heb ik 1,5 kuub stalmest, 15 kg. droge koemestkorrels en ruim 1 kuub eigen compost. gebruikt. Ik durf te beweren dat mijn volkstuin CO2 neutraal is. Het loof op de tuin neemt CO2 op en dat zal zeker de bemesting van mijn 2 are compenseren alsook mijn eigen uitstoot door de tuin te onderhouden. De CO2 uitstoot door transport van de oogst (fiets) is verwaarloosbaar net als het verteringsproces. Bij dat laatste moet ik denken aan mijn opa P. die de uitwerpselen meenam naar de tuin om de preien te voeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *