Blij met MijnOverheid

“Wat fijn dat u een afspraak heeft gemaakt voor een vaccinatie tegen corona. In deze afspraakbevestiging vindt u de belangrijkste informatie over uw vaccinatie, zoals de datum en de locatie waar we u verwachten.” Vijf minuten nadat ik op www.coronavaccinatie-afspraak.nl een afspraak heb gemaakt krijg is 2 korte sms-jes en 2 uitgebreide mails* om de 1e en 2e prikafspraak te bevestigen. Het gemak waarmee ik de afspraken kan maken via mijn DigD stroken totaal niet met de klaagzangen die ik verneem via de media over hoe lastig het is om een afspraak te maken. Toevallig dezelfde dag ook zeer goede ervaringen met het aanvragen van mijn eerste AOW via de Sociale Verzekeringsbank, ook weer met mijn DigD. En de belastingaangifte in maart voor mijzelf, mijn  partner en voor mijn moeder via een machtiging ging ook al probleemloos. Wat mij betreft geen middelvinger maar 4 duimen omhoog voor de Belastingdienst, de SVB, de GGD en het RIVM.  (* aan werkelijk alles is gedacht;  hoe het werkt, welk vaccin – BioNTech/Pfizer – , de route, dat de vaccinatie gratis is en dat ik zelf beslis of ik de vaccinatie haal; het enige dat nog ontbreekt zijn de namen en foto’s van de prikkers).

2 gedachten aan “Blij met MijnOverheid”

  1. Ik vrees dat openbaarmaking van de namen en foto’s van de prikkers binnen de kortste keren van deze zorgverleners een erger bedreigde beroepsgroep maakt dan brandweerlieden of ambulancepersoneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *