1-2-3-5 opstelling

Na een aantal jaren gymnastiek ging ik als 10-jarige? voetballen bij Farmsum. In mijn herinnering waren er twee voetbalvelden en een trainingsveldje aan de Hogelandsterweg/Houtweg, waar later de firma L. loodsen en een kantoor bouwde toen de kleine voetbalclub was verhuisd naar Zwet.

Voetballen op kleine grasveldjes met jassen als doelpalen vond ik leuk net als de trainingen bij v.v. Farmsum. Wedstrijden met 22 pupillen op een héél groot veld, met enorme doelen en een grote, zware leren bal was niet wat Henkie zocht. Zijn prille voetbalcarrière eindigde al snel. Je kon wel op hem rekenen want hij was altijd op de training én bij de wedstrijden.

Aan het einde van de week werden de getypte opstellingen van de spelende teams van v.v. Farmsum opgehangen bij café/slijterij Fermesheim aan het Borgshof.  

Zaterdag 7 mei 10:00 uur.

Pupillen Appingedam 2 – Farmsum 1

Linksbuiten Linksbinnen Midvoor Rechtsbinnen Rechtsbuiten

Linkshalf Voorstopper Rechtshalf

Linksback Rechtsback

Doelman

Begin: 10:00 uur. Vertrek 09:00 uur bij Fermersheim met de fiets.

De sterkste spelers stonden achterin en op het middenveld. De rest speelde voorin. Bij mijn debuut stond ik midvoor in de toen gangbare 1-2-3-5 opstelling. In het moderne voetbal wordt 1-4-3-3 gespeeld. De linksbinnen en rechtsbinnen posities bestaan niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *